KWF-collecteweek: ook in Rijswijk lopen ze weer

mainImage
KWF-collecteweek: ook in Rijswijk lopen ze weer

De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september. In deze week gaan ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In Rijswijk lopen zo’n honderdveertig collectanten langs de deuren. Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dat er niemand meer sterft aan kanker dichterbij. NPO Radio 2 doet verslag van onze actie. 

Waarom is dit zo belangrijk?
1 op de 3 mensen krijgt kanker, daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet. En dat is goed, want KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland! Collectanten Dana en Liz lopen samen met buurjongen Luuk en diens moeder Natascha mee. “Dat doen wij omdat het niet alleen belangrijk maar ook leuk is!”. Na het zien van de film ‘8e groepers huilen niet, waarin een leerling uit de klas leukemie krijgt, besefte zij dat het werkelijk iedereen kan overkomen.  

Feiten & cijfers 


  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker

  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu

  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraancirca 800 wetenschappers fulltime werken 

  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 000 euro


 Samen komen we steeds dichterbij
Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen en zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 t/m 8 september bij u aan de deur of u komt onze collectanten tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.  

Collectant gemist? Dan kunt u toch een bijdrage leveren door online te doneren via kwf.nl/doneer 

 


Foto: Digitaal Dagblad