Kom erbij festival Rijswijk...Elk leven is een boek waard...

mainImage
Kom erbij festival Rijswijk...Elk leven is een boek waard...

Plony Kester van de Stichting Haagse Levensboeken was 5 oktober ook aanwezig bij het Kom erbij festival Rijswijk met de mededeling dat ook de Rijswijkers hun verhaal kwijt kunnen.

Ieder mens heeft een verhaal. Menig oudere denkt of zegt wel eens: Ik heb zoveel meegemaakt, ik zou een boek over mijn leven kunnen schrijven. Die gedachte kan werkelijkheid worden, met een vrijwilliger die uw levensverhaal optekent.

De Stichting Haagse Levensboeken organiseert het optekenen van levensverhalen, nu ook in Rijswijk. Zij koppelt een vrijwillig schrijver aan een verteller: degene die zijn of haar levensverhaal wil laten schrijven. Gedurende een aantal ontmoetingen wordt het leven van de verteller doorgenomen: een proces dat uitmondt in een levensboek. In de praktijk blijkt dit veel voldoening te bezorgen aan de verteller, familie en vrienden.

Iedereen kan verteller zijn. Een goed geheugen is niet nodig, de behoefte om te praten is voldoende. De schrijvers zijn geen professionals, maar mensen die graag schrijven. In hun vrije tijd ontmoeten zij een ander om de betekenis van een levensverhaal te zien en dat in woorden vast te leggen. Aan het schrijven van een levensverhaal zijn geen kosten verbonden. De eventuele drukkosten zijn doorgaans laag, maar wel in beginsel voor rekening van de verteller.Zou u uw levensverhaal willen vertellen? Heeft u interesse in het terugvinden van uw verhaal in een levensboek?  Op de website www.haagselevensboeken.nl vindt u veel informatie en kunnen vertellers én schrijvers zich aanmelden.

Voor schrijvers organiseert de stichting cursussen en trainingen. Ook is begeleiding beschikbaar bij het proces om een boek te produceren.

Verteller óf schrijver: u kunt e-mailen naar [email protected] of bellen met Plony Kester, tel. nr. 06 44 376 092.

Kijk hier naar een filmpje over de Haagse levensboeken: /files/shares/rijswijksdagblad/2014/05/HAAGSE_LEVENSBOEKEN.mp4?_=1

Foto’s: Wim Mecksenaar


| Foto: Digitaal Dagblad