Wisselend gebruik van stint bij kinderopvang in Rijswijk

mainImage
Wisselend gebruik van stint bij kinderopvang in Rijswijk

Naar aanleiding van het verschrikkelijke drama dat gisteren vier kinderlevens kostte in Oss zien meerdere kinderopvangorganisaties voorlopig af van het gebruik van stints voor het vervoer van kinderen. Dit totdat er duidelijkheid is over de oorzaak van het spoorwegongeval. Kinderopvang Humanitas, met 327 locaties de grootste opvangorganisatie van Nederland, laat ze voorlopig ook binnen staan. De organisatie beschikt over zestig stints, verspreid over het land. In Rijswijk verschilt het per kinderopvang of er wel of geen gebruik gemaakt wordt van de elektrische bolderkar.

Partou, een grote speler met vestigingen in het hele land en vier in Rijswijk, neemt ook geen risico met de stints. "Hoewel we bij Partou zelf niet bekend zijn met klachten over onze Stints, willen we elk risico uitsluiten voor onze kinderen en medewerkers", aldus een reactie van Partou. "We hebben daarom besloten om per direct de Stints niet meer in te zetten en eerst de uitkomsten van het onderzoek af te wachten."

Dat ligt anders bij Zo Kinderopvang en DAK kindercentra. De twee organisatie met beide twee vestigingen in Rijswijk bijven vooralsnog gebruik maken van de stint. ”We volgen het onderzoek op de voet, maar tot op heden zijn nooit ongelukken gemeld”, aldus een woordvoerster van DAK.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) zegt dat het lastig is om nu met oordelen over stints te komen. ”Alles moet onderzocht worden. Het is ook aan de kinderdagverblijven om daarin een afweging te maken. Ik snap wel dat ze er over nadenken.”

Bron: Dagblad 070/ANP


Foto: Digitaal Dagblad