Kans op officiële hittegolf wordt steeds groter

mainImage
Kans op officiële hittegolf wordt steeds groter

De kans dat zich de komende dagen een officiële landelijke hittegolf voordoet, is 60 procent. Vanaf dinsdag wordt het volgens Weeronline heet met op grote schaal maxima van 30 tot 32 graden.

Voor een landelijke hittegolf moet het in De Bilt minstens vijf dagen achtereen 25 graden of warmer worden, waarvan het kwik op drie van die dagen minstens de 30 graden moet aantikken. Vrijdag en het komend weekend variëren de maxima van 22 tot en met 25 graden vlak aan zee tot 25 tot en met 30 graden in de rest van het land.

Vanaf dinsdag wordt het volgens Weeronline dagenlang echt warm met 26 graden op de Wadden en 32 graden in het zuidoosten. In De Bilt wordt dan een middagtemperatuur van rond de 30 graden verwacht. Sinds afgelopen zondag is het daar al vijf keer op rij warmer dan 25 graden geweest, en deze reeks wordt de komende dagen niet onderbroken. Op zijn vroegst donderdag wordt het er voor de derde keer op rij 30 graden of warmer.

Voor Rijswijk geeft Weerplaza het volgende weerbericht voor de komende week:

“De komende dagen wordt het geleidelijk zonniger en blijft het droog in Rijswijk-ZH. Overdag wordt het ongeveer 25 °C en 's nachts blijft de temperatuur rond 17 °C. De wind waait uit het noordwesten en is matig, windkracht 3. Vanaf woensdag wordt het overdag warmer met temperaturen rond 29 °C en draait de wind naar het noorden.”

Bron: ANP en Weerplaza


| Foto: Digitaal Dagblad