Jeugdfilm Dikkertje Dap in bibliotheek in Rijswijk

mainImage
Jeugdfilm Dikkertje Dap in bibliotheek in Rijswijk

Speciaal voor Rijswijkse kinderen zijn er op de woensdagmiddagen in september allerlei leuke activiteiten in de bibliotheek in Rijswijk. Op woensdagmiddag 19 september vanaf 14.00 uur draait bijvoorbeeld de jeugdfilm ‘Dikkertje Dap’. Een bijzonder leuke film voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Dikkertje Dap verscheen voor het eerst in 1950 in de bundel 'Het Fluitketeltje' en is misschien wel Annie M.G. Schmidts beroemdste liedje. Gebaseerd op dit liedje is in 2017 een jeugdfilm gemaakt. Die is 19 september te zien in de bibliotheek.

Dierentuin
Dikkertje Dap is precies even oud als zijn beste vriend, giraf Raf. Omdat zijn opa in de dierentuin werkt, kan hij elke dag op bezoek bij Raf. Als Dikkertje voor het eerst naar school gaat, ontdekt hij dat Raf niet mee mag. Hij mist hem erg, maar maakt ook veel leuke nieuwe dingen mee en krijgt een nieuwe vriend, klasgenoot Yous. Dikkertje bedenkt een waanzinnig plan om Raf toch mee naar school te nemen.

Kaartje kopen
Wil je weten hoe dit afloopt? Koop dan snel je kaartje op de site van de bibliotheek of aan de balie in de bibliotheek. Wees op tijd want vol is vol.


| Foto: Digitaal Dagblad