Irritatie over defecte straatverlichting in Rijswijk houdt aan

mainImage
Irritatie over defecte straatverlichting in Rijswijk houdt aan

Niet werkende straatlichten blijven Rijswijk teisteren. Het afgelopen weekeinde was het weer raak bij de Sir Winston Churchilllaan ter hoogte van De Strijp/Eikelenburg en in Cromvliet.

Op facebook plaatste Rijswijker Harry de Jonge een bericht, waarop veelvuldig werd gereageerd. “Straatverlichting uitgevallen, van rotonde Sir Winston Churchillaan/Schaapweg tot Wateringen. Dit is ook niet de eerste keer. Maandagmorgen de gemeente maar eens verblijden met een aantal technische kritische vragen.” Daarop kwamen berichten dat dit ook in Cromvliet aan de gang is. “Ook wijk Cromvliet zit al 2 nachten zonder straatverlichting. Is ook al vaker gebeurd de laatste weken”, aldus een wijkbewoonster. Dat ontlokte een andere inwoonster van Cromvliet weer een reactie: “En de wijkagenten maar twitteren over inbraakpreventie.”

De gemeente werkt hard aan dit probleem dat Rijswijk al maanden in de ban houdt. In mei bracht het Rijswijks Dagblad al een artikel waarin de gemeente uitlegt dat het probleem verband houdt met vervanging van schakelkasten en dat dit, naar verwachting, nog een half jaar gaat duren.


| Foto: Digitaal Dagblad