Irish Night van Lionsclub Rijswijk levert € 2500 op (foto´s en video)

mainImage
Irish Night van Lionsclub Rijswijk levert € 2500 op (foto´s en video)

Rijswijk liet zich zaterdagavond weer van haar beste kant zien. De Irish Night ten behoeve van Make a Wish Nederland, georganiseerd door de Lionsclub Rijswijk, bracht uiteindelijk € 2500 op.

De Lionsclub, meer een vriendenclub dan het wat zakelijker ingestelde Rotary, kiest om de twee jaar een goed doel voor de benefietavond en dit keer was de keus gevallen op  Make a Wish Nederland. Deze organisatie stelt zich ten doel de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte te vervullen, een doel dat de Lionsclub enorm aanspreekt.

Eregast zaterdagavond in Herberg Vlietzigt was H.E ambassadeur Kevin Kelly van Ierland. De twee jaar op zijn post in Den Haag zittende ambassadeur was zeer vereerd dat voor deze avond het thema Ierland was gekozen. Hij refereerde in zijn openingswoord aan de overeenkomsten tussen beide landen en schroomde er niet voor zijn land als toeristische trekpleister aan te prijzen. Ambassadeur Kelly voelde zich direct thuis te midden van de talrijke groen, wit, oranje Ierse vlaggen. Hij genoot zichtbaar van de muziek van de Ierse swingband Unicorn en de Ierse dansdemonstraties.Van Hemert

Tussen de vele aanwezigen ook veel Rijswijkse ondernemers zoals de sympathieke eigenaar van Broodje du chef, Sjef van der Vliet en oud topslager André van Zomeren in gezelschap van zijn vrouw Maria. Oud-wethouder René van Hemert was, net als vorig jaar bij de eerste editie van deze benefietavond, zowel opperspreekstalmeester als veilingmeester. Niemand van de 190 bezoekers die er ook maar aan dacht zijn uiterst vriendelijke maar dwingende oproep om lootjes voor de loterij aan te schaffen, te negeren.

Anoniem

In al de drukte liep de immer goed in het pak gestoken Norbert de Kramer van de Lions Club te glimmen van trots. Hij zag met groot genoegen dat de talloze vrijwilligers er wederom in slaagden van deze tweede Irish Night voor het goede doel, een groot succes te maken dat naar meer smaakt. Het was ook deze Norbert Kramer die namens de Lionsclub de cheque van € 2500 kon overhandigen aan de vertegenwoordigers van Make a Wish. Een gast uit de zaal, die anoniem wenst te blijven, doneerde daarbij nog eens extra een bedrag van € 1000 aan Make a Wish.

Dublin Coddle

Naast het amusement, loterij en veiling, genoten gasten en sponsoren ook van het Ierse eten dat in buffetvorm werd gepresenteerd. Voor de typische Ierse stoofschotel, de Dublin Coddle, hét ideale bodempje voor de liters Kilkenny bier en Ierse whiskey die er tijdens deze feestavond doorheen gingen zoals het een Iers feest betaamt, stonden de vele bezoekers maar al te graag in de (lange) rij.

Tekst: Peter Petit, Foto’s en video: Wim Mecksenaar

https://www.youtube.com/watch?v=CDd31moyvkM

 


Foto: Digitaal Dagblad