Rijswijks Dagblad | Info-avond over duurzame, groene oplossingen in de tuin

Info-avond over duurzame, groene oplossingen in de tuin

mainImage
Info-avond over duurzame, groene oplossingen in de tuin

Wilt u weten hoe u uw tuin op een duurzame en ‘groene’ manier kan inrichten? Kom dan aanstaande woensdagavond 16 mei naar de informatie avond van de Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten.

De organisatie heeft voor deze woensdagavond twee hoveniers in het Informatiecentrum Van Rijnweg 9 in RijswijkBuiten uitgenodigd. Cock Diemel en Maarten Bolleboom zullen u vertellen over praktische mogelijkheden voor duurzame oplossingen voor uw tuin. Zij hebben aan de Oleander al  een modeltuin ingericht met een aantal praktische toepassingen, bijvoorbeeld (semi-) open bestrating, opvang van regenwater en tal van andere maatregelen die eenvoudig zijn toe te passen.

Ook zullen Diemel en Bolleboom laten zien hoe je een tuin door een slimme indeling en door toepassing van gevarieerde materialen aantrekkelijk kunt maken en wat de mogelijkheden zijn om een ‘groen dak’ toe te passen op bijvoorbeeld uw schuur. Zij zullen ook tips geven om de beukenhagen in de wijk goed te kunnen onderhouden.

Daarnaast komt Reinder de Boer van de gemeente Rijswijk vertellen over de wijze waarop de openbare ruimte in RijswijkBuiten wordt ingevuld. Met name zaken als waterhuishouding en keuze van beplanting om een zo groot mogelijke biodiversiteit te krijgen passeren de revue.

Tot slot zal Maarten Klein, bewoner van RijswijkBuiten, laten zien wat hij in zijn tuin heeft toegepast om een afwisselende en ‘spannende’ tuin te creëren. Ook vertelt hij welke beplanting hij toepast in zijn tuin om meer vlinders en vogels aan te trekken.

Tijd: Woensdag 16 mei, 20.00 – 21.30 uur (toegang vanaf 19.30 uur)

Locatie: Informatiecentrum Van Rijnweg 9,  RijswijkBuiten


Foto: Digitaal Dagblad