Ilona Senghore winnaar Arti Shock Kunstprijs 2018

mainImage
Ilona Senghore winnaar Arti Shock Kunstprijs 2018

Tijdens een druk bezochte opening van de Arti Shock tentoonstelling 2018 in Museum Rijswijk is bekend gemaakt dat Ilone Senghore de Arti Shock Kunstprijs 2018  heeft gewonnen.

Drie deskundige juryleden, Teo Krijgsman, fotograaf en Charles Helmuth, kunstenaar en ‘professor in art’ aan de Kentucky University, onder voorzitterschap van Arnoud van Aalst, directeur a.i. van Museum Rijswijk, beoordeelden ruim zeventig ingezonden kunstwerken van leden van de Rijswijkse Kunststichting Arti Shock. Na een geruime discussie kwamen drie namen bovendrijven, waaruit uiteindelijk twee nominaties en de prijswinnaar werden geselecteerd.

Nominaties gingen naar Ellen Baptist voor haar twee houtsnedes van Adam en Eva en naar Arnold Sas voor het schilderij Breaking an entry.

De winnaar van de Arti Shock Kunstprijs is toegekend aan Ilona Senghore. Citerend uit het juryraport: “Het is weliswaar erg eenvoudig van uitvoering, maar toch verrast het omdat het een actueel thema op een onverwachte wijze aansnijdt. Het verbindt een simpel, overzichtelijk verleden met het moderne heden. Het brengt de toeschouwer in verwarring door de combinatie van ‘naïef’ en ‘dreigend’. De jury vindt dan ook dat de Arti-Shockprijs 2018 moet gaan naar ‘Wolken boven de Stad’ van Ilona Senghore”.

Behalve de drie genoemde kunstenaars is er op de Arti Shock tentoonstelling nog veel meer te genieten. Alle zalen van het Tollenshuis zijn gevuld met hedendaagse beeldende kunst die uiteenlopend van hyper herkenbaar tot aanstekelijk abstract. Mis deze kans niet want de tentoonstelling is nog maar te zien tot en met 4 november.


| Foto: Digitaal Dagblad