HTM wuift kritiek over bus 23 weg

mainImage
HTM wuift kritiek over bus 23 weg

Kijkduin is ook na de zomer nog steeds prima bereikbaar. Er zijn voldoende alternatieven voor bus 23, hooguit moet men iets verder lopen naar de halte. Dat stelt vervoersbedrijf HTM, dat zich niet kan vinden in de kritiek op de nieuwe dienstregeling waartegen met name bewoners van Kijkduin en de lokale politiek van Den Haag te hoop lopen. Zij vinden dat bus 23 gedurende het hele jaar naar Kijkduin moet rijden.

“Het inkorten van de zomerdienstregeling is niet ideaal, zoveel is duidelijk”, licht een woordvoerster desgevraagd toe. “Maar het beeld dat Kijkduin daardoor niet meer bereikbaar zou zijn, klopt gewoonweg niet. Met bussen 24 en 26 zijn er wel degelijk alternatieven. Wel zullen mensen die normaliter opstappen op de Lobelialaan iets verder moeten lopen dan ze gewend zijn.”

Jaarlijks maakt HTM in opdracht van Metropoolregio Rotterdam Den Haag een vervoerplan waarin staat hoe bus, tram en metro gaan rijden in het volgende jaar. Ze vormen de basis voor de nieuwe dienstregeling. Vaak zijn het werkzaamheden waardoor een OV-lijn een andere route moet volgen. Maar het kan ook zijn dat een busrit in de avonduren dusdanig lage aantallen passagiers te vervoeren heeft dat het niet langer rendabel is deze busrit te handhaven. Buiten de zomermaanden zou dit volgens HTM het geval zijn met bus 23.

Het Vervoerplan 2019 ligt bij de gemeente. Met name Groep de Mos en CDA stellen vraagtekens bij de inhoud. De inspraakperiode loopt nog tot en met 18 mei. De verwachting is dat het (nieuwe) stadsbestuur in juli met zijn antwoord komt.

Bron: Dagblad 070


Foto: Digitaal Dagblad