Rijswijks Dagblad | Hoornwijck Groep biedt een kijkje in uw eigen financiële toekomst

Hoornwijck Groep biedt een kijkje in uw eigen financiële toekomst

mainImage
Hoornwijck Groep biedt een kijkje in uw eigen financiële toekomst

Onzeker over de financiën in de toekomst? Wat houdt u over na pensionering? Wat gebeurt er wanneer ik arbeidsongeschikt word? Vragen die bij heel veel mensen leven. Waar haal ik de antwoorden vandaan, is de vraag die menig werknemer of ondernemer zichzelf stelt.

John Persoon is fiscalist en een van de vennoten van de Hoornwijck Groep gevestigd aan het Park Hoornwijck 2 in Rijswijk. Hij weet alles van planningen die mensen kunnen helpen om hun financiële toekomst zonniger te krijgen dan hij nu is. En wellicht is dat helemaal niet nodig…

“Veel mensen weten niet hoe hun financiële positie eruit ziet wanneer ze bijvoorbeeld met pensioen gaan”, vertelt Persoon. “Dat schuiven ze vaak ver voor hen uit, want dat duurt nog even. Maar het kan ook zijn dat bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of bij beëindiging van een bedrijf de financiën niet goed zijn geregeld. Dat kan mensen of zelfs hele gezinnen in behoorlijke problemen brengen. Wij willen nu het voortouw nemen om onze klanten daarvan op de hoogte te brengen.”

John Persoon was al een specialist in het programma ‘Financiële Planning’ van MFAS, maar heeft zich onlangs door verschillende workshops nog meer laten informeren over de mogelijkheden die er zijn. “Die zijn talrijk”, vervolgt de fiscalist. “Momenteel ben ik bezig met ondernemers die grootaandeelhouder zijn om met dit pakket aan de slag te gaan. Maar ook voor MKB ondernemers en zelfs particulieren is het een uitgelezen mogelijkheid om te kijken hoe het er financieel voor staat. We kunnen mensen confronteren met tekorten waarvan ze niet op de hoogte waren of mensen geruststellen dat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken.”

“Wij verkopen geen producten. Wij geven een onafhankelijk advies.”
“Een voorbeeld van een klant wil ik je graag geven”, vervolgt Persoon. “Deze meneer heeft te horen gekregen dat hij ziek is. Hij weet dat hij niet heel oud zal worden. We hebben zijn financiële levensloop uitgerekend tot zijn tachtigste. De man verwacht niet ouder te worden. We hebben de financiële planning voor hem gemaakt waarin wij uitgerekend hebben wat hij maandelijks tot zijn tachtigste in de huidige situatie zal ontvangen en of hij nog iets moet regelen aan aanvulling op zijn pensioen. De man heeft een aardig vermogen en vroeg ons wat hij mogelijk hiermee kon doen. Er zijn namelijk manieren voor erfgenamen om bij een erfenis minder belasting te hoeven betalen. Maar dan moet de man wel al in actie komen. In het geval dat wij voor ogen hebben, scheelt dat tien procent aan betalingen aan de belastingdienst. Dat kan aardig oplopen als het om een behoorlijk bedrag gaat. Het zou jammer zijn om dat deel ook aan de belastingdienst kwijt te moeten raken.”

“De meesten willen een goed beknopt advies waarin wij aangeven waar de knelpunten zitten.”
Vooralsnog biedt de Hoornwijck Groep de mogelijkheid van een ‘Financiële Planning’ aan eigen klanten aan. Maar ook bedrijven en particulieren buiten het klantenbestand kunnen gebruik maken van deze ‘dienst’. “We kunnen dan samen met hen verschillende scenario’s doorrekenen. We zitten dan meestal tweemaal met hen aan tafel. We inventariseren, kijken samen wat de mogelijkheden zijn en wellicht kunnen we ook een rol in de toekomst spelen in het traject van adviezen. Vaak verwijzen wij weer naar de tussenpersonen die de klant al had. Wij verkopen geen producten. Wij geven een onafhankelijk advies. Zo’n ‘financiële planning’ voor een bedrijf of particulier buiten onze eigen klantenkring kost tussen de 1000 en 1500 euro. De klant krijgt een rapportage. Niet te dik met allerlei grafieken en getallen, want daar is slechts een vijfde in geïnteresseerd. De meesten willen een goed beknopt advies waarin wij aangeven waar de knelpunten zitten. Wij geven op verzoek alleen de grote lijnen aan. Indien de klant dat wil, kan het natuurlijk ook uitgebreider. Wanneer is dit verstandig om te doen? Om de vijf jaar kun je kijken wat er allemaal veranderd is op financieel gebied. Zeker bij grote financiële veranderingen, zoals de aankoop van een huis, is een dergelijk overzicht zeer aan te raden.”

Wilt u meer weten over het product ‘Financiële Planning’ van de Hoornwijck Groep, neem dan contact op met John Persoon, telefoon 088 - 3198080 of mailadres [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad