Honing en paddenstoelen bij Oogstdag Natuurtuin Wilhelminapark

mainImage
Honing en paddenstoelen bij Oogstdag Natuurtuin Wilhelminapark

Op zondag 14 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur is er weer een oogstdag van de Natuurtuin in het Wilhelminapark in Rijswijk. Dit keer staat deze in het teken van paddenstoelen en honing.

De Blokhut van de Natuurtuin in het Wilhelminapark is deze open dag geopend om 12.00 uur. Na de inloop met een kopje thee/koffie en koek/appeltaart wordt u vanaf 13.00 uur bijgepraat over paddenstoelen. IVN-gids Elly Herbschleb is gefascineerd door de verschillende soorten paddenstoelen. Aan de hand van foto’s vertelt zij in haar lezing van alles over het bijzondere leven van deze soortgroep.

Na een korte pauze begint om 14.00 uur een excursie door de Natuurtuin. Deze wandeling is een vast onderdeel van de open dagen. Dit keer gaan wij specifiek op zoek naar de paddenstoelen en de laatste bloeiende planten van de herfst in de tuin.

Om 15.00 uur is er bij Imkerij Dharma Nectar  een demonstratie honing tappen uit de flow-hive. Het verschil tussen deze en een reguliere bijenkast is de ingenieuze constructie van de honingkamer. Het maakt het oogsten met een slinger overbodig. Als hobby-imker kunt u voortaan met gemak de honing uit een raam laten vloeien in een pot. Dit kan een doorbraak betekenen voor mensen in de stad met een paar bijenvolken op het dak.

Na afloop is er ruim de tijd om na te praten en zelf rond te kijken in de schitterende Natuurtuin.


| Foto: Digitaal Dagblad