HogeNood app helpt mensen met snelste weg naar toilet

mainImage
HogeNood app helpt mensen met snelste weg naar toilet

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: opeens naar de wc moeten. De nood kan soms hoog zijn, zeker ook voor mensen met bepaalde aandoeningen waardoor toiletbezoek noodzakelijk is. Maar waar kan je terecht?

De toiletten in gemeentelijke en andere openbaar toegankelijke gebouwen zijn voor iedereen beschikbaar. In horecazaken, supermarkten en tankstations kunnen mensen meestal ook gebruik maken van het toilet, al moet hier soms iets voor betaald worden. Maar mensen kunnen gelukkig ook in steeds meer winkels en bedrijven terecht.

Vind overal een toilet
Wie bij hoge nood een toilet moet opzoeken, maar niet weet waar er eentje te vinden is, kan hiervoor één van de gratis apps op de smartphone downloaden, zoals de HogeNood-app. Deze app stippelt de snelste route voor u uit. Ook laat de app zien of een toilet openbaar of betaald is, wat de openingstijden zijn en om wat voor soort toilet het gaat. Handig als je bijvoorbeeld een rolstoeltoegankelijke wc nodig hebt. De toiletten in de gemeentelijke en andere openbare gebouwen zijn onlangs in deze app toegevoegd.

Stel je toilet beschikbaar
Het aantal beschikbare toiletten ziet de gemeente graag toenemen. Winkeliers en andere ondernemers in Rijswijk die hun toilet beschikbaar willen stellen, kunnen deze toevoegen aan de app. Wie geen smartphone heeft, kan op www.rijswijk.nl/inwoners/producten/openbare-toiletvoorzieningen meer informatie vinden.

Bron: Gemeente Rijswijk


| Foto: Digitaal Dagblad