Hittegolf voorbij maar zomer in Rijswijk houdt aan

mainImage
Hittegolf voorbij maar zomer in Rijswijk houdt aan

De koelere lucht die Nederland is ingestroomd, vergezeld van regen- en onweersbuien, heeft een eind gemaakt aan de hittegolf die Nederland in zijn greep had. In De Bilt kwam het kwik zaterdag niet meer verder dan 24,2 graden, meldt Weeronline. In de rest van Nederland werd het nog wel 25 graden of warmer, alleen niet in De Bilt en aan de kust, zegt een woordvoerder van het weerbureau.

Van een hittegolf is sprake als er in De Bilt vijf zomerse dagen op rij zijn (maxima 25 graden of hoger), waarvan er minimaal drie tropisch zijn (30 graden of hoger). De huidige reeks warme dagen begon al op 15 juli. Sinds die dag steeg de temperatuur bij het meetpunt op het hoofdkantoor van het KNMI elke dag tot 25 graden of hoger. Afgelopen donderdag meldde het KNMI dat er sprake was van een officiële hittegolf, de eerste in drie jaar tijd.

Voor zondag voorspelt Weeronline voor Rijswijk dat het half bewolkt wordt met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Vooral ’s middags is er kans op een bui. Morgen (maandag) wordt het iets warmer, waarbij het kwik tot maximaal 28 graden komt, maar er zal waarschijnlijk ook een drupje regen vallen.

Bron en foto: ANP en Weeronline


| Foto: Digitaal Dagblad