Het consultatiebureau in Rijswijk krijgt een zusje

mainImage
Het consultatiebureau in Rijswijk krijgt een zusje

Rijswijk is per 1 oktober 2018 een consultatiebureau rijker. Op die dag opent JGZ een tweede consultatiebureau in wijkgebouw ‘Ottoburg’ aan de Esdoornstraat 1 in Rijswijk. Door de toename van het aantal jonge gezinnen is de huidige locatie in het CJG aan de P. van Vlietlaan niet meer toereikend. Ouders uit het oostelijk deel van Rijswijk kunnen voortaan met hun kinderen terecht op de nieuwe JGZ-locatie. Op maandag 1 oktober om 08.30 uur zal wethouder Van der Pol het nieuwe pand openen.

Het aantal kinderen in Rijswijk groeit gestaag. De vele nieuwbouwprojecten trekken jonge gezinnen aan. Daardoor komen er meer ouders met hun kind naar het consultatiebureau. Zij kunnen daar terecht voor controle van de gezondheid en ontwikkeling van hun kind. Daarnaast worden alle inentingen gegeven volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Opgroeien en opvoeden gaan niet altijd vanzelf. Alle ouders hebben weleens vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen. Van vragen over hoe zij het beste kunnen omgaan met een baby die veel huilt of met een dwarse peuter die maar niet wil luisteren.

Alle kinderen die wonen in de postcodegebieden 2281, 2282, 2283 en 2289 kunnen voortaan met hun ouders komen naar de nieuwe locatie aan de Esdoornstraat 1. De ouders zijn over de verandering op de hoogte gebracht. De huidige locatie aan de P. van Vlietlaan 10 blijft gewoon open voor gezinnen die een andere postcode hebben. Voor het inloopspreekuur kunnen ouders, ongeacht de postcode waar ze wonen, op beide locaties terecht.

Wethouder Van der Pol opent het nieuwe pand op maandag 1 oktober om 08.30 uur. Dan worden ook de eerste baby’s en peuters met hun ouders verwacht. De medewerkers van JGZ staan klaar om in de nieuwe spreekkamers aan de slag te gaan. In de wachtruimte is nieuw speelgoed, waarmee peuters kunnen spelen als ze even moeten wachten.


| Foto: Digitaal Dagblad