Help uw medemens door het herkennen van eenzaamheid

mainImage
Help uw medemens door het herkennen van eenzaamheid

Naar schatting een miljoen Nederlanders kampen met een gevoel van eenzaamheid. Doordat mensen hier vaak niet voor uit komen, blijkt dit soms lastig te herkennen. Daarvoor organiseert Vrijwilligersacademie Rijswijk de workshop ‘Signaleren van Eenzaamheid’.

Eenzaamheid wil zeggen het gemis aan contact met mensen. Eenzaamheid komt regelmatig voor na een scheiding, sterfgeval, verhuizing of door lichamelijke of geestelijke afhankelijkheid. Mensen die eenzaam zijn voelen zich vaak verdrietig en leeg van binnen. Ze voelen zich niet bij machte om hun emoties te veranderen.

Op woensdagmiddag 4 juli  van 14.00 - 16.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde krijgen de deelnemers aan de cursus informatie over hoe eenzaamheid te herkennen. Daarnaast krijgen ze informatie over andere veel voorkomende psychische klachten. De vrijwilligers hebben na de workshop meer kennis over en inzicht in het signaleren van eenzaamheid en andere veel voorkomende psychische klachten waardoor effectiever en efficiënter klachten kunnen worden vastgesteld.

Meld je aan en doe mee! Mail naar [email protected] of bel 070-7579242.


Foto: Digitaal Dagblad