Heet weekeinde betekent smeren en 'pollen'

mainImage
Heet weekeinde betekent smeren en 'pollen'

Het belooft dit weekeinde ook in Rijswijk flink warm te worden. Hoe lekker dat ook kan zijn, toch kleven daar ook nadelen aan.  Dat geldt zeker voor hooikoortspatiënten en mensen met een bleke huid.

Wie dit weekend naar het strand gaat, een festival bezoekt of gewoon in de zon gaat zitten, moet zich goed insmeren met zonnebrandcrème. De komende dagen wordt voor het eerst dit jaar een hoge zonkracht verwacht, waardoor de huid al binnen 10 tot 15 minuten kan verbranden, waarschuwt Weeronline.

Hooikoortspatiënten staan lastige weken te wachten. De piek van het graspollenseizoen begint komend weekend, meldt Weeronline. Door de warmte in april en mei dient de piek zich negen dagen eerder aan dan gebruikelijk.

Vanaf zaterdag is het zeer warm, zonnig en droog. Daardoor stijgt de hoeveelheid graspollen in de lucht aanzienlijk. De combinatie met luchtvervuiling verhoogt de kans op klachten, aldus het weerbureau. Graspollen veroorzaakt bij twee miljoen Nederlanders klachten.

De piekperiode van het graspollenseizoen houdt waarschijnlijk aan tot eind juni, maar tot ver in de zomer zijn er bloeiende grassen.

Bron: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad