Happy Fit Week in Rijswijk spetterend geopend door Het Kristal

mainImage
Happy Fit Week in Rijswijk spetterend geopend door Het Kristal

Lachende gezichten, vrolijke muziek en enthousiaste danspassen. Niet iedere schoolweek begint met zo´n spetterende opening. Maar op de ochtend van maandag 24 september dansten ruim honderd kinderen precies tussen de regenbuien door en openen zo de Rijswijkse Happy Fit Week. "De kinderen van Het Kristal zijn echte toppers!”

Al voor de schoolbel gaat, verzamelen tientallen leerlingen en ouders op het schoolplein van basisschool Het Kristal. Al de hele ochtend hult Rijswijk zich in regenbuien, maar wanneer de muziek om 08.30 uur door de speakers klinkt, wachten de regendruppels geduldig af. De leerlingen van Het Kristal doen de Happy Fit Week openingsdans op het liedje Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Samen met beweegcoach Donald Hessing van Haaglanden Beweegt gaat de gezonde week dansend van start.Prachtig om te zien hoe plezier en bewegen samengaan", zegt Sharida Imamdi, projectleider van Happy Fit. "De kinderen van Het Kristal zijn echte toppers!”

De Happy Fit Week op Het Kristal zit vol met gezonde workshops, activiteiten en lessen voor alle groepen. Zo staan dinsdag en vrijdag bijvoorbeeld helemaal in het teken van voeding. Er komt een diëtiste langs, er worden gezonde traktaties gemaakt en er wordt een workshop gegeven over hoe je lekker in je vel kunt zitten. Ook gaan alle groepen van de basisschool aan de slag met actieve beweeglessen. Natuurlijk krijgt iedere leerling aan het eind van de week een certificaat uit handen van wethouder Björn Lugthart.

Happy Fit zet zich in voor een gezonde leefstijl van Rijswijkse jeugd van 4 tot 12 jaar. Al in 2015 is de gemeente Rijswijk met verschillende lokale partners aan de slag gegaan met dit project. Met Happy Fit zet de gemeente in op thema´s als gezonde leefstijl, overgewicht, eenzaamheid en sociale weerbaarheid. Samen met partners als Florence, JGZ, Welzijn Rijswijk, Schoolformaat en Haaglanden Beweegt wordt de bewustwording over een gezonde leefstijl vergroot. Bij de jeugd, maar ook bij ouders en docenten.


| Foto: Digitaal Dagblad