Haltes bus 23 geschrapt; Rijswijk gaat vermeende tijdwinst timen

mainImage
Haltes bus 23 geschrapt; Rijswijk gaat vermeende tijdwinst timen

De twee haltes van buslijn 23 in de Rijswijkse Muziekbuurt worden definitief geschrapt. Dat is het besluit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag die niet gevoelig bleek voor bezwaren van vele Rijswijkers. De tijdwinst van drie minuten, die de omleiding van de buslijn zou opleveren, woog voor de MRDH zwaarder dan de overlast die vooral veel Rijswijkse ouderen van dit besluit gaan hebben. Tijdwinst waar Rijswijks wethouder Björn Lugthart overigens zijn vraagtekens bij zet.

Lugthart vindt de conclusie dat er drie minuten tijdwinst is bij het schrappen van de twee haltes voorbarig. “Als je ziet dat er op die nieuwe route over de busbaan op de Sir Winston Churchilllaan door de bus meer verkeersbewegingen moeten worden gemaakt, betwijfelen wij of het sneller gaat”, aldus de wethouder in het Algemeen Dagblad. “Wij vinden dat er eerst gemeten had moeten worden of die tijdwinst wordt gehaald voordat je een hele wijk afsluit van die bus.”

Toch treedt de nieuwe dienstregeling begin december in werking. Medewerkers van de gemeente Rijswijk zullen dan gaan timen of die tijdwinst er inderdaad is. Lugthart: “Dat gaan we een jaar doen en als die beoogde tijdwinst niet wordt geboekt zal de MRDH opnieuw moeten overwegen of de haltes in de Muziekbuurt weer gebruikt gaan worden.”


| Foto: Digitaal Dagblad