Haagse verdachte (27) liet Orlando (17) aan zijn lot over

mainImage
Haagse verdachte (27) liet Orlando (17) aan zijn lot over

De 27-jarige Hagenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando Boldewijn (17) heeft tegenover de politie verklaard de Rotterdamse tiener aan zijn lot te hebben overgelaten. Hij heeft geen alarm geslagen toen hij Orlando na hun date in het water zag. Zowel Omroep West als AD meldt dit. Omroep West baseert zich daarbij op een oom van Orlando Boldewijn, het AD op een “bron rond het onderzoek.”

De politie heeft de familie van Orlando geïnformeerd over de verklaringen van de verdachte. De man heeft erkend de avond van Orlando’s verdwijning op zijn vissersbootje in de Haagse wijk Ypenburg een date met hem te hebben gehad. Uit camerabeelden zou zijn gebleken dat Orlando die nacht door de wijk aan de plas heeft gelopen. Volgens de verklaring van de Haagse verdachte zou Orlando later terug naar de plas zijn gekomen en werd de verdachte wakker van Orlando’s geroep. De Hagenaar zou Orlando in het water hebben gezien, maar hem niet hebben geholpen noch het alarmnummer hebben gebeld. In plaats daarvan zou hij weer zijn gaan slapen.

De politie wil niet ingaan op de nieuwe berichten en is nog steeds bezig uit te vogelen wat er nu precies is gebeurd. Ook de doodsoorzaak van Orlando is nog nimmer prijsgegeven, dus evenmin is bekend of het hier om een misdrijf is gegaan, of om een ongeluk – of wellicht om een combinatie van beide: het achterlaten van iemand in hulpeloze toestand is strafbaar.

(Bron: Dagblad070.nl, Foto: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad