Groene oplossingen in Sion/RijswijkBuiten

mainImage
Groene oplossingen in Sion/RijswijkBuiten

Op woensdagavond 16 mei organiseert de Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten een informatie avond over “groene oplossingen’ in de tuin.

Cock Diemel en Maarten Bolleboom zijn aanwezig om u te laten zien welke praktische mogelijkheden er zijn om uw tuin duurzaam in te richten. Aan de Oleander hebben deze hoveniers een modeltuin ingericht met een aantal praktische toepassingen. Denk hierbij aan de keuze van (semi-) open bestrating, opvang van regenwater en tal van andere maatregelen die eenvoudig zijn toe te passen.

Reinder de Boer van de gemeente Rijswijk vertelt over de wijze waarop de openbare ruimte in RijswijkBuiten wordt ingevuld. Met name zaken als waterhuishouding en keuze van beplanting om een zo groot mogelijke biodiversiteit te krijgen passeren de revue.

Maarten Klein, bewoner van RijswijkBuiten, laat zien wat hij in zijn tuin heeft toegepast om een afwisselende en ‘spannende’ tuin te creëren. Met eenvoudige middelen en een dosis creativiteit weet Maarten alles uit zijn tuin te halen. Ook vertelt Maarten welke beplanting hij toepast in zijn tuin om meer vlinders en vogels aan te trekken. Leuk!

Kortom… laat u inspireren tijdens deze avond met een informeel karakter.

Voor wie? Iedereen die nog een nieuwe tuin moet aanleggen of wie een tuin heeft en deze aantrekkelijker wil maken.

Tijd: 20.00 – 21.30 uur (toegang vanaf 19.30 uur)

Locatie: Informatiecentrum Van Rijnweg 9, RijswijkBuiten.


Foto: Digitaal Dagblad