Rijswijks Dagblad | Griepgolf treft vooral peuters en ouderen

Griepgolf treft vooral peuters en ouderen

mainImage
Griepgolf treft vooral peuters en ouderen

De griepepidemie in Nederland blijft voortduren, zo meldt het AD. Per 100.000 Nederlanders meldden zich er 162 met griepklachten bij de huisarts. Dat zou voor Rijswijk met een inwonertal van ruim 50.000 statistisch neerkomen rond de 80 gevallen. De epidemische grens ligt op 51 patiënten per 100.000 inwoners.

Dat meldt onderzoeksinstituut Nivel, dat zich baseert op 38 huisartsenpraktijken die als peilstations worden gezien. De gemiddelde griepgolf duurt in ons land rond de negen week. Deze golf is nu al twaalf weken binnen onze grenzen. Vooral baby's, peuters en ouderen worden getroffen. In de leeftijdsgroep 0 tot 4 ligt het aantal patiënten per 100.000 boven de 350. Bij 65-plussers zijn dat er ongeveer 200.

De griepgolf zorgt voor meer sterfgevallen, meldde het CBS vorige week. In de derde week van februari overleden 3.622 personen. De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen waarschuwde in februari dat een opnamestop op de SEH's dreigt. De griepprik die ontwikkeld was bleek niet bestand te zijn op de variant die nu in Nederland ‘woekert’


Foto: Digitaal Dagblad