Gregor Bak en Michel Bezuijen openen Strandwalfestival

mainImage
Gregor Bak en Michel Bezuijen openen Strandwalfestival

Er zijn bij het Strandwalfestival altijd twee zaken die traditioneel hetzelfde blijven. Dat is de opening door Gregor Bak met zijn Rijswijkse koor ´Rijswijk zingt mee´ en de officiële opening van de burgemeester Bezuijen. Voor laatstgenoemde was het zijn vijfde maal dat hij dit mocht doen in het tienjarig bestaan van het grootste evenement in Rijswijk.

Gregor Bak vertolkte vrijdag na drie repetities in de Bonifatiuskerk een divers repertoire. Openen met het Rijswijks ´volkslied´ en zo goed als sluiten met het toepasselijke Samen Zijn van Willeke Alberti. Het koor nam het publiek mee van traditionele singalongs via Grease naar de Franse chansons. Het woord was aan burgemeester Michel Bezuijen die hoopte dat het toeschouweraantal van de drie dagen de 30.000 zou overstijgen. De burgemeester gaf ook aan dat het samen met het college de intentie heeft uitgesproken om de subsidie met drie jaar te verlengen.

Het Strandwalfestival is een beproefd concept, maar het bestuur lijkt nu met ingang van het volgende jaar voor een vernieuwing in de opzet te gaan kiezen.


Foto: Digitaal Dagblad