Gijs en Azien Fieret vieren 60-jarig huwelijksjubileum

mainImage
Gijs en Azien Fieret vieren 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Michel Bezuijen heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de familie Fieret van der Plas. Op 28 augustus 1958, nu 60 jaar geleden, stapten Gijs en Azien Fieret van der Plas in het huwelijksbootje stapten. Zij leerden elkaar kennen in Scheveningen, waar ze beiden vandaan komen.
“Erg jong waren wij nog, 15 en 18 jaar. Aan trouwen werd toen nog niet direct gedacht, maar naar gelang we elkaar beter leerden kennen kwam dat toen toch wel aan de orde. In december 1955 verloofden wij ons en werd er al uitgekeken naar woonruimte en dat was in die tijd van grote woningnood bijna niet te vinden. Toch lukte het om 1958 twee kamertjes te vinden bij een oude dame. Daar werden de twee oudsten geboren, eerst een dochter en ruim een jaar later onze zoon.”

Huis te klein
In 1962 kregen Gijs en Azien hun eigen huis in Den Haag waar de tweede zoon en tweede dochter werden geboren. Het gezin was compleet en het huis te klein… “In 1974 kwamen wij, door overplaatsing ( PTT) van Gijs van Den Haag naar Rijswijk, in aanmerking voor een huis in Rijswijk. In dat huis wonen wij nog steeds met veel plezier en hopen nog lang daar te kunnen blijven wonen.”

Passie
“Nu is het 2018 en vieren wij ons 60-jarig huwelijksjubileum in de eerste plaats met onze kinderen, schoonkinderen en onze twee kleinzonen waar wij heel trots op zijn. Wij zijn heel gelukkige en bevoorrechte mensen dat wij dit met elkaar mogen beleven. Zijn grote passie was om auto’s motorisch uit elkaar te halen en weer rijklaar te maken. Menige auto van ons heeft hij op deze manier onderhouden. Hij heeft dit lang kunnen doen.”

Kamperen
Ook heeft hij véél kerkenwerk gedaan totdat dat een beetje te veel werd. Azien heeft na de industrieschool eerst als hulpje in de huishouding gewerkt en is vrij snel bij een bank, de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) gaan werken tot 1 mei 1959. “Met vier kinderen was genoeg te doen dus is Azien altijd thuis gebleven. Wij hebben veel meegemaakt en beleefd in die afgelopen 60 jaar. De zomervakanties waren de hoogtepunten van die jaren, wij gingen hoofdzakelijk kamperen in Nederland en in de landen rondom. Al met al was het altijd één groot avontuur. Jaren later, zonder de kinderen, gingen wij met z’n vieren op vakantie en wandelden we door Nederland, o.a. het Pieterpad met als eindpunt de St.Pietersberg in Limburg. Daarvandaan pikten we de GR5 op richting Nice, de bedoeling was om ooit in Nice aan te komen wat helaas niet gelukt is door ontstane ongemakken. Wij zijn tot de Alsace gekomen, Haute Koenigsbourg. Dit jaar, in het voorjaar van 2018 hebben wij samen, op stap met de caravan, nog een heerlijke vakantie beleefd in ons eigen land, fantastisch.”


| Foto: Digitaal Dagblad