Gemengde gevoelens over nieuw vervoerplan MRDH

mainImage
Gemengde gevoelens over nieuw vervoerplan MRDH

De gemeente Rijswijk heeft met gemengde gevoelens kennis genomen van het nieuwe vervoerplan van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). “Een aantal wijzigingen zijn op verzoek van de gemeente teruggedraaid en daar zijn we blij mee, maar we zijn teleurgesteld dat met ingang van de nieuwe dienstregeling het aanbod van openbaar vervoer in de Muziekbuurt sterk is verminderd”, meldt een persbericht van de gemeente Rijswijk.

In het conceptvervoerplan van de MRDH stonden drie voorstellen die betrekking hadden op de gemeente Rijswijk:


  1. buslijn 18 wordt lijn 22 en zou niet meer de Schilp als eindpunt hebben, maar Eikelenburg
    2. buslijn 23 zou niet meer door de Muziekbuurt rijden, maar vanaf het Generaal Eisenhowerplein via de Sir Winston Churchilllaan naar de Steenvoordelaan rijden
    3. buslijn 23 zou niet meer door de Huis te Landelaan en de Generaal Spoorlaan rijden, maar vanaf het Generaal Eisenhowerplein via de Sir Winston Churchilllaan naar de Burgemeester Elsenlaan rijden.

    De gemeente heeft tegen alle drie de voorstellen geprotesteerd. “Delen van Rijswijk zouden verstoken worden van openbaar vervoer. In het nieuwe voorstel van de MRDH zijn het eerste en het derde voorstel geschrapt. Helaas heeft de MRDH het plan om de bus niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden gehandhaafd. Ook rijden de bussen op lijn 22 en 23 minder vaak.”


Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart heeft wel afgedwongen dat er gemonitord gaat worden of er daadwerkelijk tijdswinst is, door niet door de Muziekbuurt te rijden. Mocht dit niet het geval zijn dan zal de MRDH heroverwegen om bus 23 daar terug te laten keren. Wethouder Lugthart is gematigd positief over het vervoerplan van de MRDH. “Van meet af aan heb ik me hard gemaakt voor het behoud van de huidige buslijnen in Rijswijk. Dat is voor het grootste deel gelukt en daar ben ik heel blij mee. Minder blij ben ik met het feit dat buslijn 23 niet meer door de Muziekbuurt zal rijden. Ik zal er op aan blijven dringen dat de MRDH terugkomt op dit besluit. Daarnaast wil ik de mogelijkheden onderzoeken voor alternatief vervoer in de Muziekbuurt. Voor de bewoners van de Muziekbuurt is het van groot belang dat zij goed openbaar vervoer houden.”


Foto: Digitaal Dagblad