Gemeente Rijswijk informeert Muziekbuurt over alternatief vervoer

mainImage
Gemeente Rijswijk informeert Muziekbuurt over alternatief vervoer

Vanaf 9 december rijdt bus 23 niet meer in de Muziekbuurt. Dit controversiële besluit van de HTM bezorgt veel mensen de nodige problemen. De gemeente Rijswijk wijst bewoners van de Muziekbuurt daarom op de dichtstbijzijnde haltes en op alternatief vervoer.

De nieuwe dienstregeling van de HTM gaat per 9 december in. Bus 23 stopt daarbij niet meer bij de haltes in de Muziekbuurt. De dichtstbijzijnde haltes van bus 23 om op te stappen zijn dan de haltes In de Bogaard of Station Rijswijk. De dichtstbijzijnde haltes van tram 17 zijn de tramhaltes Admiraal Helfrichsingel, In de Bogaard en Station Rijswijk.

Op de eigen website beschrijft de gemeente Rijswijk alternatieven van vervoersaanbod voor de bewoners van de Muziekbuurt die minder mobiel zijn:


  • Een van de mogelijkheden is de Particuliere Vervoersdienst van Welzijn Rijswijk. De Vervoersdienst is  bestemd voor inwoners van de gemeente Rijswijk die ouder dan 65 jaar zijn of voor inwoners die om gezondheids- of mobiliteitsredenen  geen gebruik kunnen maken van reguliere vervoersvoorzieningen. Een vrijwilliger haalt aanvragers met zijn of haar eigen auto op en brengt hen tot waar dat nodig is. Indien gewenst wordt de aanvrager ook weer teruggebracht. Meer informatie is te vinden op de website van Welzijn Rijswijk.

  • Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de regiotaxi. Hier kan iedereen gebruik van maken, ongeacht leeftijd. Op de website regiotaxi.haaglanden.nl is te lezen hoe het werk.

  • De gemeente informeert de bewoners van de Muziekbuurt die ouder zijn dan 75 en/of gebruik maken van een Wmo voorziening over deze mogelijkheden. Zij krijgen deze week een brief met meer informatie.


Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart wil met de verwijzing naar de vervoersmogelijkheden een oplossing bieden voor het wegvallen van bus 23. “Veel  bewoners in de Muziekbuurt zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Het is van groot belang dat zij goede vervoer voorzieningen behouden. Daarom wijst de gemeente  de inwoners van de Muziekbuurt op de mogelijkheden die een alternatief kunnen zijn voor het busvervoer. We blijven daarnaast met de MRDH en de HTM in gesprek om te bekijken of de bus volgend jaar, als het nieuwe vervoerplan va de HTM wordt vastgesteld,  terug kan komen in de Muziekbuurt.“


| Foto: Digitaal Dagblad