Gemeente doet aangifte wegens illegale kap bij ‘t Poortje van Verlaan

mainImage
Gemeente doet aangifte wegens illegale kap bij ‘t Poortje van Verlaan

Op 15 maart werd de lindeboom die op het terras van bij Bistro ‘t Poortje van Verlaan stond door de eigenaren gekapt. Na een maand bedenktijd betitelt de Gemeente Rijswijk dit als illegaal aangezien er geen vergunning was aangevraagd. Daarom is er op 13 april aangifte bij de politie gedaan en legt de gemeente de eigenaren van het perceel een herplantplicht op.

Sandra Wessels van Bistro ’t Poortje van Verlaan vertelde kort na de commotie die was ontstaan over de kap van de linde aan het Rijswijks Dagblad waarom er hiertoe was overgegaan en waarom het niet illegaal was. “De boom die is geveld betreft een snelgroeiende Linde met helaas bijbehorende nare kenmerken.” (zie vorige artikel )

“Als goed burger betaamt heb ik mijn huiswerk gedaan. Ik heb gehandeld volgens de APV 2017 van de gemeente. Ook heb ik via het loket omgevingsvergunnings check gemeente Rijswijk gedaan. Daarnaast heb ik een advocaat ingeschakeld om te kijken of wij een geregistreerde lijst mochten ontvangen waarop bomen met eventuele specifieke aanduidingen en/of waarde staan. Ook het door mij geraadpleegde landelijke bomenregister vermeldde geen enkele aanwezigheid van de betreffende linde bij Bistro ‘t Poortje van Verlaan.” (zie vorige artikel )

De Gemeente gaat met deze verklaring echter niet akkoord en noemt de kap illegaal. Hier lijkt het laatste woord echter nog niet over gezegd.

Foto: Google Maps


| Foto: Digitaal Dagblad