Geen paniek als een schaap aan het lammeren is; dat is de natuur!

mainImage
Geen paniek als een schaap aan het lammeren is; dat is de natuur!

Kinderboerderij Het Akkertje mocht woensdag de eerste lammetjes van het jaar begroeten (zie ook ons eerdere artikel). Daarmee is de aflammertijd officieel begonnen. De kinderboerderij heeft voor de Rijswijkers nog wel een oproep: Raak niet in paniek!

Op facebook deed Het akkertje onderstaande oproep aan Rijswijk:

Beste mensen, wij vragen uw aandacht voor het volgende:

Sinds gisteravond (25 april red.) is bij ons de aflammertijd begonnen, wat betekent dat er nu met regelmaat lammeren geboren zullen worden. Mocht het nu zo zijn dat u toevallig in de buurt bent en ziet dat er een schaap of geit bezig is met lammeren, raakt u dan A.U.B. NIET IN PANIEK! De dieren kunnen dit proces helemaal ZELF doorlopen en oplossen, dat zit in hun natuur. Daarnaast zal onze beheerder meerdere malen (ook 's nachts!!!) komen kijken of alles goed verloopt. Wanneer er een schaap of geit gaat werpen, zal ook hij in eerste instantie niet ingrijpen, slechts op afstand bekijken of het goed gaat. Daarna zal hij zorgen dat moeder en kind(eren) veilig in onze quarrantainestal komen waar zij in alle rust kunnen bijkomen van alles. Het is dus absoluut niet nodig om alarm te slaan bij de hulpdiensten zoals de politie en gaat u alstublieft ook niet proberen zelf een dier te gaan helpen, dit levert alleen maar onnodige stress of erger op.

Wij vragen u dus nogmaals met klem, laat de natuur haar werk doen en vertrouw er op dat wij de situatie onder controle hebben. Mocht u precies willen nalezen over de verschillende fases/stadia van de geboorte kunt u dat via de volgende link lezen:

https://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/30772-de-geboorte-van-een-lam.html


Foto: Digitaal Dagblad