Gedragsregels voor recreatie in Rijswijk

mainImage
Gedragsregels voor recreatie in Rijswijk

De afgelopen maanden wordt er veel geklaagd over rommel die mensen laten liggen als ze ergens hebben gerecreëerd en andersoortige overlast die wordt veroorzaakt. Nu de zomer in Rijswijk intrede heeft gedaan, heeft de gemeente enkele gedragsregels opgesteld. Aan de hand van het volgende lijstje wil Rijswijk duidelijk maken wat wel en niet is toegestaan:

Barbecueën: dit is alleen toegestaan in het Wilhelminapark op plaatsen die daar speciaal voor bedoeld zijn; na het barbecueën kun je de verbrande kooltjes in de metalen containers van de gemeente gooien.

Vissen: dat mag bijna overal in Rijswijk. Je hebt wel een vispas nodig van de Rijswijkse Hengelsport Vereniging of een stadsvisbewijs voor Rijswijk. Wil je vissen aan de Vliet? Dan kun je een vispas van elke hengelsportvereniging gebruiken. Nachtvissen mag in de Vliet ook, maar in Rijswijk niet.

Tentje opzetten: bij een verjaardagsfeestje mag je een tentje opzetten, maar overnachten in een tentje mag alleen in je eigen tuin. In parken en op de openbare weg is dat verboden.

Alcoholgebruik: in het Wilhelminapark, het Rijswijkse Bos,  Overvoorde, Steenvoorde, het recreatiegebied de Hoekpolder, de Voorde en het Elsenburgerbos mag je drank drinken. Maar alcoholgebruik is wel verboden op de openbare weg.


| Foto: Digitaal Dagblad