Rijswijks Dagblad | Frits Broks (Rijswijkse Vuurwerkhal): ”Levensgevaarlijk advies burgemeesters om knalvuurwerk en vuurwerk te verbieden”

Frits Broks (Rijswijkse Vuurwerkhal): ”Levensgevaarlijk advies burgemeesters om knalvuurwerk en vuurwerk te verbieden”

mainImage
Frits Broks (Rijswijkse Vuurwerkhal): ”Levensgevaarlijk advies burgemeesters om knalvuurwerk en vuurwerk te verbieden”

De burgemeesters van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht willen een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Burgemeester Pauline Krikke en haar collega’s van de drie andere grote steden hebben een brief gestuurd aan het ministerie van Justitie en Veiligheid en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid zorgen deze twee soorten vuurwerk voor de meeste overlast en gewonden.

“Een levensgevaarlijk advies,” vertelt Frits Broks, eigenaar van de Rijswijkse en Zoetermeerse Vuurwerkhal. “Dat betekent dat er nog meer dan de nu bekende 10 tot 15% illegaal vuurwerk gaat worden geïmporteerd. Het gaat dus nog veel gevaarlijker worden. Meer zwaar gewonden en doden en meer spullen opgeblazen omdat dat nu eenmaal alleen met illegaal vuurwerk lukt. Verder nog meer import van het legale vuurwerk uit de rest van Europa dat vaak nog te zwaar is voor Nederlandse. Ik wens de burgemeesters veel sterkte.” Ook voor Broks zelf zal het een flinke financiële tegenvaller worden. Hij overweegt om bij een verbod zijn vuurwerk nu in Duitsland aan Nederlanders te verkopen.


Foto: Digitaal Dagblad