Foto-expositie over de schoonheid van Slovenië

mainImage
Foto-expositie over de schoonheid van Slovenië

Het werk van de Sloveense fotograaf Jaka Ivančič is vanaf zaterdag 2 februari te zien bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.


Opening expositie De opening van de expositie in de bibliotheek is op zaterdag 2 februari om 14.00 uur door een medewerker van de ambassade van Slovenië. Leerlingen van de Sloveense school zingen enkele liedjes.


Schoonheid van Slovenië De expositie is een initiatief van ‘De Vereniging Vrienden van Slovenië’. Deze vereniging wil de schoonheid van dit land ‘van onder de zonnige kant van de Alpen’ laten zien door de prachtige foto’s van de fotograaf Jaka Ivančič. De tentoongestelde foto’s waren vorig jaar zomer ook te zien in het Cultuuranker Leidschenveen in Den Haag.Prijswinnaar De landschaps- en andere foto’s van Ivančič worden gebruikt in verschillende promotiematerialen van de Sloveense landelijke toeristische organisatie en van andere lokale toeristische organisaties.


De laatste jaren staat hij steeds in de Top Tien van de allerbeste landschapsfotografen op Instagram en hij is de prijswinnaar van National Geographic Landscape photo 2018.


Internationale exposities Ivančič exposeerde bij de wereldexpositie Expo Milano 2015 in Italië met zijn solotentoonstelling ‘Salted With Love’ met als hoofdthema de culinaire wereld van Istrië en Karst. Zijn retrospectieve tentoonstelling ‘Beleef Istrië’ was in juli en augustus 2017 te zien in The Museum of Moscow.


De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Met uitzondering van de dinsdagmiddagen en zaterdagmiddag 23 februari. De toegang is gratis.


Foto: Digitaal Dagblad