Flinke investering in bereikbaarheid via Binckhorst

mainImage
Flinke investering in bereikbaarheid via Binckhorst

De gemeente Den Haag, de metropoolregio, de provincie Zuid-Holland en het Rijk investeren de komende vijf jaar zo’n 137 miljoen euro in de Binckhorst. Dit meldt Omroep West vandaag op haar website. Doel van de financiële injectie is een betere bereikbaarheid van Den Haag, maar hiervan profiteren natuurlijk ook Rijswijk, Voorburg en Scheveningen.

Nu is de Binckhorst nog een bedrijventerrein dat voor een deel open ligt in verband met de aanleg van de Rotterdamsebaan. Het wordt echter een gebied met onder meer vele duizenden woningen, die de verbinding vormt tussen diverse steden en gebieden in de regio. Zo komen er nieuwe superfietspaden, meer fietsstallingen bij de stations, zelfrijdende shuttles, vrije busbanen en betere voorzieningen voor voetgangers.

Belangrijk aspect bij deze plannen is volgens Omroep West ook de ontsluiting van het Central Innovation District (CID). “Dat is het gebied in de driehoek tussen het Centraal Station, Den Haag Hollands Spoor en Laan van Nieuw Oost-Indië. Hier moeten in de nabije toekomst veel woningen komen, vooral in hoogbouw.”

Het Rijk draagt volgens Haags wethouder Van Asten vijftig miljoen bij aan de investering van 137 miljoen in de bereikbaarheid van de Binckhorst en het CID. De gemeente Den Haag, de Metropoolregio Rotterdam- Den Haag en de provincie Zuid-Holland betalen de rest.

Daarnaast zijn er nog meer grootse plannen met de Binckhorst. Zo moet er een railverbinding komen van Delft via Voorburg en de Binckhorst naar het Centraal Station, welke ook nog doorloopt naar Scheveningen. Tevens moet er een verbinding komen van het centrum van Den Haag via de Binckhorst naar station Voorburg. Van Asten zegt daarover op de site van Omroep West: “Het is vastgelegd dat we daar over twee jaar een beslissing over gaan nemen. Uiteraard zijn daaraan voorwaarden verbonden. Maar we hebben hierover heel goede gesprekken met het Rijk dus we hebben er alle vertrouwen in dat we daarin een goede investering gaan doen.”

Voor deze plannen moeten naast Den Haag en het Rijk ook projectontwikkelaars gevonden worden die bereid zijn diep in de buidel te tasten.

Foto: Google Maps


| Foto: Digitaal Dagblad