Fietsapp beeldenroute aanvulling op ‘Rondje Rijswijk’

mainImage
Fietsapp beeldenroute aanvulling op ‘Rondje Rijswijk’

De vorig jaar geïntroduceerde app ‘Rondje Rijswijk’ van de Historische Vereniging Rijswijk is vrijdag aangevuld met een fietsroute langs Rijswijkse kunstwerken. Wethouder Cultuur Marloes Borsboom verrichtte de lancering en fietste mee.

Vrijdag werd de Rijswijkse beeldenroute gelanceerd welke ook is opgenomen in de app ‘Rondje Rijswijk’. Wethouder Borsboom is blij met de nieuwe app. “We hebben in Rijswijk een rijk aanbod aan cultuur dat de moeite waard is. Ik ben de Historische Vereniging Rijswijk en de commissie KunstRuimte heel dankbaar voor het mooie werk dat ze hebben verricht. Dankzij de app ‘Rondje Rijswijk’ is ons cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk en wat is er nou mooier dan op je fiets de Rijswijkse natuur en cultuur te ontdekken? “

In de app ‘Rondje Rijswijk’ waren al verschillende wandel- en fietsroutes opgenomen langs Rijswijkse monumenten. Via de app krijg je tevens achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden op de route. Zo is er voor de jeugd een wandeling langs historische plekken en natuur. Ook zijn er diverse fietsroutes, bijvoorbeeld langs de Rijswijkse Strandwal, langs de Vliet en langs boerderijen en molens. Sinds vrijdag is de fietsroute langs Rijswijkse kunstwerken aan ‘Rondje Rijswijk toegevoegd. Deze is ontwikkeld door de commissie KunstRuimte van de gemeente Rijswijk. De fietsroute gaat langs de meest waardevolle objecten uit de collectie van kunstwerken in de openbare ruimte. De route voert langs 17 kunstwerken door heel Rijswijk en heeft een lengte van 16 kilometer. Er kan bij een willekeurig kunstwerk gestart worden en van ieder kunstwerk wordt in de app het verhaal verteld.

Downloaden
De app “Rondje Rijswijk” kunt u gratis downloaden vanuit de App-store(externe link) of de Google Playstore(externe link). In de app vindt u dan fietsroute langs de kunstwerken.

Bron: Gemeente Rijswijk, Foto: Frank Jansen


| Foto: Digitaal Dagblad