Rijswijks Dagblad | Fabel(n)achtig concert in de Oude Kerk van Rijswijk

Fabel(n)achtig concert in de Oude Kerk van Rijswijk

mainImage
Fabel(n)achtig concert in de Oude Kerk van Rijswijk

Op zondagmiddag 7 oktober geeft Kleinkoor Cantemus cum Corde haar jaarlijks concert. In de Oude Kerk in Rijswijk kan men genieten van een keur aan liederen die de stilte van de avond, de intimiteit van de nacht en de schoonheid maar óók het gevaar van de natuur verwoorden.

In het najaarsconcert in de Rijswijkse kerk in de Herenstraat laat Kleinkoor Cantemus cum Corde klassieke werken horen, maar er worden ook moderne stukken uitgevoerd. Aanwezigen kunnen onder meer genieten van 'And So It Goes' van Billy Joël en 'Requiem' en een kort maar indringend werk van Eliza Gilkyson dat zij componeerde ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tsunami op Tweede Kerstdag 2004. Het koor, begeleid door piano en viool, houdt aan de hand van enkele fabels ( 'Aesop's Fabels' van Bob Chilcott) de menselijke natuur met een knipoog een relativerende spiegel voor.

Het concert in de Oude Kerk begint om 15.00 uur, maar de kerk is vanaf half drie open. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten -onder het genot van een drankje- 'achter de toren'. Niet onbelangrijk: op zondagmiddag kan men in Oud Rijswijk gratis parkeren! Kaarten ( incl. drankje) zijn verkrijgbaar à € 15,- aan de deur of (en bij voorkeur) te reserveren via [email protected]

Foto: Gijs Rijsdijk


Foto: Digitaal Dagblad