Mantelzorgers kunnen waarderingsextraatje 2018 aanvragen

mainImage
Mantelzorgers kunnen waarderingsextraatje 2018 aanvragen

Mantelzorgers zijn van grote waarde, voor de naaste(n) die men verzorgt en voor de samenleving. De gemeente Rijswijk waardeert de inzet van mantelzorgers ook in 2018 met een financieel extraatje.

Als mantelzorger zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, een vriend, buur of kennis.

Zorgt u voor iemand in Rijswijk, dan kunt u vanaf heden weer de mantelzorgwaardering aanvragen via Mantelzorg Welzijn Rijswijk. In 2017 was dit 80 euro. De hoogte van de mantelzorgwaardering 2018 wordt dit jaar in juli 2018 vastgesteld en vermeld in de Rijswijkse media.

Elke mantelzorger kan de mantelzorgwaardering jaarlijks één keer aanvragen. Dit kan tot en met 14 oktober 2018. De waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2018) uitbetaald.

U kunt de aanvraag indienen via internet: www.welzijn-rijswijk.nl/mantelzorgwaardering-aanvragen
Mensen zonder internet kunnen gebruik maken van de antwoordkaart uit de folder Mantelzorgwaardering 2018. De folder kunt u afhalen bij de wijkcentra van Welzijn Rijswijk en op het stadhuis.

Vragen?
Heeft u nog vragen over mantelzorg of de mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met één van de mantelzorgconsulenten van Welzijn Rijswijk via 070 – 7579200 of mail naar: [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad