Extra aandacht voor veilig fietsen op een e-bike

mainImage
Extra aandacht voor veilig fietsen op een e-bike

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal fatale ongevallen met een e-bike in 2017 sterk is toegenomen. Om veilig fietsen op een (elektrische) fiets extra aandacht te geven, organiseert Stella Fietsen van 7 t/m 21 mei de E-bike Proefrit Weken, waarbij veilig fietsen op een e-bike centraal staat. Ook in Rijswijk kunt u hiervoor terecht.

“Door het organiseren van de E-bike Proefrit Weken, die in het teken staan van veilig fietsen, hopen we mensen nog meer bewust te maken van het veilig gebruik van een e-bike. De e-bike adviseurs van Stella geven advies en praktische tips over onder meer het rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruik van de juiste ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, aldus Stella woordvoerder Johan Makaske.

Bij de E-bike Testcenters van Stella is te allen tijden een e-bike adviseur aanwezig die advies en praktische tips geeft. Op donderdag 10 mei is er bij ieder E-bike Testcenter ook een veiligheidsadviseur aanwezig om de consument meer informatie te geven over veilig fietsen op een e-bike. In Rijswijk kunt u hiervoor terecht bij het Testcenter aan de Minister Aalberselaan 41.

Foto: Jaap Timmer


Foto: Digitaal Dagblad