Exclusief interview: William Janz uit Rijswijk verovert Spaanse harten

mainImage
Exclusief interview: William Janz uit Rijswijk verovert Spaanse harten

Over twee maanden staat Rijswijker William Janz in een Teatre Victòria in Barcelona toch echt in de halve finale van de ook in Spanje immens populaire talentenshow, Got Talent España. Nu al heeft hij de harten gestolen van de Spanjaarden. Janz brengt repertoire van zijn grote held Julio Iglesias. Het Rijswijks Dagblad sprak met hem.

“Zelf zing ik al best een lange tijd Spaanse liedjes en op de school waar ik werk, maakten de studenten mij ook duidelijk dat ik het gewoon moest proberen in Spanje”, vertelt Janz. “ Meedoen aan een tv talentenjacht. Dat is dus nu gelukt. De gekte in Spanje is er echt : een staande ovatie tijdens mijn nummer , na afloop als je tegen de zaal zegt dat het een droom is om in Spanje te zingen,   vervolgens weer een staande ovatie en last but not least een gevreesd jurylid die het podium komt oprennen om mijn telefoon nummer te vragen om bij hem privé op te treden op zijn verjaardag.”

Ook in Nederland wordt er door de media veel aandacht geschonken aan ‘talent’ Janz. “De bekendheid neemt nu zeker toe door alle media aandacht hier. Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit altijd heb gewild en dat mijn droom uitkomt. De grote aandacht van de media bevalt me heel goed , omdat die aandacht een grote waardering is voor je werk en  het is belangrijk dat je werk wordt verspreid om zo meer fans te krijgen. Ook de Rijswijkse fans nu,” vertelt Janz die nabij de Bogaard woont en nu als Hagenaar elf jaar in Rijswijk woont.Door de media worden als vergelijkingen gemaakt met Glennis Grace die in de VS furore maakt. Wij vergelijken Janz graag met stadgenoot Samantha Steenwijk, de koningin van het levenslied. “ Samantha ken ik en we komen elkaar weleens tegen bij optredens. Ze is een geweldige zangeres en ik denk dat zij net als ik vooral de passie voor muziek en voor het zingen belangrijk vindt.”


| Foto: Digitaal Dagblad