Rijswijks Dagblad | Examens zitten er op

Examens zitten er op

mainImage
Examens zitten er op

Wat ook de uitkomst zal zijn, na dinsdag zitten ze er in elk geval voorlopig voor iedereen op: de examens van dit jaar van de middelbare scholen. Circa 211.550 scholieren moesten eraan geloven. Meer dan de helft, 109.447 kandidaten, hoopt ermee afscheid te nemen van het vmbo en ruim 60.600 leerlingen van de havo en 41.500 van het vwo.

Gemopperd werd er als vanouds. Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) waren er vrijdag al meer dan 171.000 klachten binnen. Die gingen niet altijd over de examens zelf of over de wijze waarop ze werden afgenomen, maar ook over externe factoren De concentratie werd onder meer verstoord door een het examenlokaal binnenvliegende vleermuis, vechtende eekhoorns op het schooldak en een lustig aan de school voorbij toeterende fanfare. Maar er was ook ontevredenheid over het examen Engels voor havo en vwo, wiskunde op het vmbo en het havo-examen economie, die door meerdere leerlingen ,,lastig'' werden gevonden.

Op 13 juni worden de uitslagen verwacht. Later in die maand zijn de herexamens. Vorig jaar deden zo'n 213.000 leerlingen examen in het voortgezet onderwijs. Van hen slaagde 92 procent. Vmbo'ers hadden met ruim 95 procent het hoogste slagingspercentage.

(Bron: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad