Docenten ontslagen na examenfraude bij Rijswijks Lyceum

mainImage
Docenten ontslagen na examenfraude bij Rijswijks Lyceum

Bij het Rijswijks Lyceum hebben vier docenten zich schuldig gemaakt aan examenfraude. Zij hebben na afloop van het herexamen in totaal zeven leerlingen van de school in Rijswijk (Zuid-Holland) de gelegenheid geboden het gemaakte examenwerk op onderdelen te verbeteren. Dat meldt het bestuur van de school, de Stichting VO Haaglanden.

De vier docenten zijn vrijdag per direct uit hun functie gezet. Zij worden ontslagen. Er zal ook aangifte worden gedaan. De herexamens van de betrokken leerlingen zijn ongeldig verklaard. Ze kunnen in augustus hun herexamen opnieuw doen.

De examenfraude kwam aan het licht toen bij de tweede correctie van het herexamen geconstateerd werd dat scores hoog waren en antwoorden van een paar kandidaten sterk overeenkwamen met de antwoorden uit het correctievoorschrift. De schoolleiding heeft daarop onderzoek ingesteld.

De vier leraren hebben het gesjoemel met de herexamens toegegeven. Ze deden dit volgens het bestuur “ten behoeve van de school en de leerlingen”. De schoolleiding heeft de Inspectie van het Onderwijs vrijdagavond op de hoogte gebracht van de kwestie. “Binnen de school is geschokt gereageerd op de acties van de vier docenten. De school zal alles doen om de zeven leerlingen goed voor te bereiden op het nieuwe herexamen.”

Bron: ANP en Dagblad 070


Foto: Digitaal Dagblad