Rijswijks Dagblad | Ergernis over brandje bij Steenvoordeschool Rijswijk (met video)

Ergernis over brandje bij Steenvoordeschool Rijswijk (met video)

mainImage
Ergernis over brandje bij Steenvoordeschool Rijswijk (met video)

Op social media is met ergernis gereageerd op de brand die in de avond/nacht van zondag op maandag heeft gewoed in een container bij de Steenvoordeschool in Rijswijk. Het Buurtpreventieteam Steenvoorde-Noord maakte een filmpje van de brand en hekelde de schoolleiding. Ouders klagen op hun beurt over de rommel die maar niet opgeruimd werd.

Maandagochtend postte buurtpreventieteam Steenvoorde-Noord een video waarop de brand in de container te zien is. In hun begeleidend schrijven op twitter schreef het BPT erbij: “Wij als buurtpreventie, maar ook de wijkagent heeft al diverse malen verzocht aan de Steenvoorde school om maatregelen te treffen. Deze containers kunnen eenvoudig met een hangslot afgesloten worden.”

De volgende ochtend bleef de rommel van de brand lang liggen en dat leidde weer tot ergernis bij ouders. “Belachelijk dit”, schreef een ouder op facebook die zich Desiré Love noemt. “Het heeft in brand gestaan en het ligt er nog steeds! Gemeente ingeschakeld hierover. Kinderen die er lekker doorheen lopen te banjeren en de containers prop en prop vol. Enkele weken geleden lagen er grote glasplaten die kapot waren. Kinderen liepen met stukken glas in hun hand. Er was toen een leerkracht die ingreep maar als ouders wordt je daar toch ook niet vrolijk van.”

In reacties wordt er weer verwezen naar de school die het wel zou kunnen opruimen of Avalex dat laks zou zijn. Duidelijk is dat dit soort dingen de gemoederen flink bezig houdt.

Bekijk hier het filmpje van Buurtpreventieteam Steenvoorde-Noord:
https://www.youtube.com/watch?v=xtN5m5OgfzE&feature=youtu.be


Foto: Digitaal Dagblad