Erfgoedavond over de Hoornbrug

mainImage
Erfgoedavond over de Hoornbrug

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseren zij op woensdag 17 oktober 2018   een lezingenavond in Museum Rijswijk over de historie van de Hoornbrug.  Aanvang:  20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Onder de paraplu van Erfgoed Rijswijk werken Museum Rijswijk,  Bibliotheek aan de Vliet, Historische Vereniging Rijswijk, Bureau Monumentenzorg & Archeologie van de Gemeente Rijswijk, Museum Bescherming Bevolking, Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg  en de Archeologische Werkgroep Rijswijk samen om de historie van Rijswijk zichtbaar te maken.

De avond wordt geopend door Marloes Borsboom, wethouder te Rijswijk. Gerard Koster van de Archeologische Werkgroep Rijswijk leidt de sprekers in:


  • Hans Koot (Bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Rijswijk). Wat zien we van die roerige eerste jaren van de 80-jarige oorlog nog terug in Rijswijk?

  • Ruud Poortier (Historische Vereniging Rijswijk). De verdwenen Kapel van het Kruis.

  • Hans van Rossum (Historische Vereniging Rijswijk. Water en weg, toen en nu.

  • Frans Remery (Bruggenstichting, gevestigd te Rijswijk). De geschiedenis van de Hoornbrug weerspiegelt de geschiedenis van het vervoer. Het ging er soms roerig aan toe!


Locatie: Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2287 BR, tel. 070-3903617.

Kaarten à € 3,00, inclusief koffie of thee zijn digitaal of persoonlijk verkrijgbaar via de website van Bibliotheek aan de Vliet,  zie: www.bibliotheekaandevliet.nl 

óf aan de kassa van Museum Rijswijk tijdens de openingsuren. U kunt alleen pinnen.  En … vol is vol! Zie: www.museumrijswijk.nl

 


| Foto: Digitaal Dagblad