Rijswijks Dagblad | Eigen graf in Rijswijk redelijk goedkoop

Eigen graf in Rijswijk redelijk goedkoop

mainImage
Eigen graf in Rijswijk redelijk goedkoop

Een eigen graf op een gemeentelijke begraafplaats in Rijswijk is in vergelijking met omliggende gemeenten redelijk goedkoop. Voor een eigen graf op de begraafplaatsen Eikelenburg en Oud-Rijswijk moet 2301 euro voor worden betaald voor een periode van 10 jaar. Op de H. Bonifatius begraafplaats moet voor een eigen graf 3870 euro worden betaald. Dit is dan wel voor een periode van 20 jaar.

In Westland zijn de graven aardig duur. Om er 20 jaar te mogen rusten, dient 4.470 euro te worden neergeteld. In Delft wordt voor dezelfde periode 1.674 euro wordt gevraagd. Een en ander blijkt uit de grafkostenmeter van uitvaartverzorger Monuta. Daarvoor zijn 1.679 begraafplaatsen tegen het licht gehouden. In Nederland kiest ongeveer veertig procent voor een begrafenis, de rest voor crematie.

In Midden-Delfland betaalt men bij de drie gemeentelijke begraafplaatsen een bedrag van 4.310 euro voor een eenpersoonsgraf met een looptijd van 25 jaar. In Pijnacker-Nootdorp is Sint Janshof met 4.206 euro voor 20 jaar grafrust de duurste.

In Den Haag werden zes begraafplaatsen tegen het licht gehouden door de uitvaartverzorger. De duurste is Oud Eik en Duin: 4.794 euro voor dertig jaar. Een looptijd die ook wordt gehanteerd door de r.k.-begraafplaatsen St. Barbara en St. Petrus Banden; zij vragen er echter iets meer dan duizend euro minder voor.

De gemiddelde grafkosten dit jaar van de begraafplaatsen in 379 gemeenten zijn 2.813 euro (voor een eenpersoonsgraf) weet Monuta voor te rekenen.

Bron: AD.nl


Foto: Digitaal Dagblad