Eerste Maatschappelijke Diensttijd project start in Rijswijk

mainImage
Eerste Maatschappelijke Diensttijd project start in Rijswijk

Jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de omgeving, de maatschappij en voor hun eigen toekomst. Een soort maatschappelijke stage. Met dat doel starten landelijke proefprojecten van de Maatschappelijke Diensttijd. In Rijswijk start in januari 2019 The Real Social, één van de eerste proefprojecten.

The Real Social
The Real Social? Juist in een tijd waarin iedereen gewend is om online sociaal te zijn, is het fijn om dat offline ook te zijn. Een ander helpen maar ook meteen zelf groeien, een cv opbouwen, vergoeding en doorgroeimogelijkheden krijgen. Jongeren van 16 tot 26 jaar krijgen nu de kans om hun talenten en ideeën in te zetten voor kinderen, jongeren en senioren. In Rijswijk gebeurt dat middels sport-, cultuur- en gezondheidstrajecten.

De jongeren van The Real Social (teammates) werken samen met de teamcaptain van Haaglanden Beweegt. Haaglanden Beweegt zet zich in voor een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Maar wat doen de teammates van The Real Social? Zij gaan bijvoorbeeld enkele uren per week aan de slag met cultuurlessen voor de jeugd, sportles geven op basisschool De Bazaar in het AZC of zetten zich in voor de gezondheid van senioren. Maar ook het ontwikkelen en uitvoeren van eigen ideeën wordt enthousiast ondersteund.

Are you real? Are you social?
Om Rijswijk nog mooier te maken. Om les te geven in een verzorgingstehuis of Rijswijkse kinderen hun talenten te laten ontdekken. Om iets voor een ander te betekenen en tegelijkertijd aan een CV, toekomst en carrière te werken. Om met The Real Social echt iets voor Rijswijk te betekenen, schrijven toekomstige teammates zich nu in op www.therealsocial.nl


Foto: Digitaal Dagblad