Eendjesrace in de vijver tussen schouwburg en oude gemeentehuis

mainImage
Eendjesrace in de vijver tussen schouwburg en oude gemeentehuis

5000 gele bad-eendjes zwemmen zondag 3 juni om het hardst in de Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. De opbrengst gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseert de race voor haar 25-jarig bestaan.


De eendjes, die het eerst de finish bereiken, krijgen mooie prijzen. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer, dat voor 5 euro de komende weken te koop is. De hoofdprijs is een echte Vespa Sport scooter, uiteraard in eendjes-gele kleur. Naast een mooie tweede en derde prijs zwemmen de eendjes voor een groot aantal aantrekkelijke prijzen geschonken door Rijswijkse winkeliers, die het goede doel een warm hart toedragen.


Zo’n race is een spectaculair en vermakelijk gezicht. Alle Rijswijkers, lotenkopers en sponsoren zijn uitgenodigd om de eendjes aan te moedigen op zondag 3 juni vanaf 13.00u.  Aansluitend zal in Park Overvoorde de Educatieve Route geopend worden.


Resto VanHarte is een laagdrempelige ontmoetingsplekplek, waar Rijswijkers voor een klein bedrag wekelijks kunnen lunchen en avondeten, met het doel ontmoeting tussen buurtbewoners te bevorderen en eenzaamheid te laten verdwijnen. Resto VanHarte, nu tijdelijk gevestigd aan de Burgemeester Elsenlaan, wil graag ondersteund door het leerwerkbedrijf van de praktijkschool van het Stanislascollege Rijswijk op een permanente locatie de toekomst tegemoet treden.


In samenwerking met de landschapsontwerper van de gemeente Rijswijk wordt een Educatieve Route in Park Overvoorde aangelegd. In dit rijk gevarieerde park komen grote borden met route en uitleg bij de drie ingangen en kleine bordjes bij de verschillende soorten bomen.


Verschillende ondernemersverenigingen ondersteunen de actie. De Vespa Sport, de Rolls Royce onder de scooters, wordt gesponsord door een aantal bedrijven. Ook de toekomstige gebruikers van het Huis van de Stad: Bibliotheek, Trias en gemeente, helpen graag mee. Met promotieteams van RestoVanHarte, bestaand uit vrijwilligers en studenten van de Haagse Hogeschool en met teams van leerlingen van het Stanislas College wordt bij winkelcentra en instellingen de race gepromoot en eendjes verkocht. De Boekenmarkt op de Kerkstraat, ook een goede doelenproject, zal uitvalsbasis zijn voor de verkoop in Winkelcentrum Oud-Rijswijk. Als u de teams tegen komt, kunt u ter plekke een nummer van een eendje kopen. Het is zeker een leuk moederdagcadeau. Informatie over het bestellen van loten en het prijzenpakket is te vinden op www.rijswijk3vliet.nl


Foto: Digitaal Dagblad