Rijswijks Dagblad | Druk bezochte informatiebijeenkomst Wilhelminapark

Druk bezochte informatiebijeenkomst Wilhelminapark

mainImage
Druk bezochte informatiebijeenkomst Wilhelminapark

De informatiebijeenkomst over het Wilhelminapark in het Stadhuis is drukbezocht. Het was een weerzien over het park na de informatieavond twee jaar geleden. De gemeente liet weten wat er is gedaan met de suggesties van de bewoners die twee jaar geleden zijn aangedragen.

Marloes Borsbook:”Er is sindsdien veel gebeurd. Er is aan een landschapsplan gewerkt waarin zoveel mogelijk de opbrengst van die avond is verwerkt. Het landschapsplan geeft aan waar welke activiteiten het beste kunnen plaats vinden. Vorig jaar heeft het college het plan vastgesteld en geld vrijgemaakt voor het opknappen. Er is rond de 400.000 euro tot 2024 vrijgemaakt om ons Wilhelminapark een opknapbeurt te geven.”

Er is voor de wandelaars een heuse beeldenroute, terwijl andere recreanten lekker kunnen sporten en ouders en kinderen ook zich kunnen vermaken. Het doel van het opknappen van het Wilhelminapark is dat er verschillende groepen mensen kunnen recreëren zonder dat ze last van elkaar hebben. Ook belangrijk is dat er veel aandacht is voor de natuur. “Natuurontwikkeling moet bijdragen aan de wens voor rust en stilte in het park; de vestiging van een horeca-onderneming moet bijdragen aan meer levendigheid en sociale controle. Belangrijk aandachtspunt is het reguliere onderhoud en de veiligheid. Met de inzet van de gemeente en de gebruikers van het park ben ik er van overtuigd dat er een mooie groene toekomst ligt voor ons allen in het Wilhelminapark. Mooi voorbeeld is het opknappen van de natuurtuin. Met veel enthousiasme werken veel vrijwilligers daaraan mee. Ik hoop op vervolg bij andere projecten in het park.”


Foto: Digitaal Dagblad