Rijswijks Dagblad | Dit kwartaal warmterecord en mooi weer houdt nog even aan

Dit kwartaal warmterecord en mooi weer houdt nog even aan

mainImage
Dit kwartaal warmterecord en mooi weer houdt nog even aan

Het belooft vandaag een prachtige zomerse dag te worden, ook in Rijswijk. We mogen sowieso niet mopperen over het weer. Het is in Nederland in het tweede kwartaal niet eerder zo warm geweest als in dit jaar. Met een gemiddelde temperatuur van ten minste 15,2 graden in De Bilt zitten we boven het record van 14,9 graden, meldt Weerplaza. Met de warme laatste dagen van deze maand die er nog aankomen, wordt het record uit 2007 ruimschoots verbroken.

De maanden april, mei en juni zijn volgens het weerbureau gemiddeld extreem warm verlopen. Dat geldt zowel voor de gemiddelde maximum- als minimumtemperatuur. Overdag is het gemiddeld 20,3 graden geweest en 's nachts daalde het kwik gemiddeld naar 9,5 graden.

In vrijwel het hele land werden de records verbroken. Uitzonderingen zijn de Wadden, het uiterste noordwesten, aan zee en in Zeeuws-Vlaanderen. Daar was het vaker een stuk koeler door een opgestoken zeewind of bewolking vanaf de Noordzee. In deze tijd van het jaar is de Noordzee ook relatief koud, waardoor de kustgebieden vaker achterblijven in temperatuur.

Bron: ANP


Foto: Digitaal Dagblad