Dinsdag onstuimig herfstweer met veel regen en wind

mainImage
Dinsdag onstuimig herfstweer met veel regen en wind

Je hoeft maar naar buiten te kijken om te zien dat de zomer definitief voorbij is. Vandaag is het nog tamelijk mild met lichte motregen en een kille noordoostenwind. Weeronline verwacht voor morgen echter een onstuimige en waterkoude herfstdag met in de zuidwestelijke helft van het land veel regen en harde wind.

Een lagedrukgebied trekt over het land en veroorzaakt dinsdag een hoop regen en wind. De zon is nergens te zien. De meeste regen wordt verwacht in de zuidwestelijke helft van het land. Daar kan het de hele dag flink plenzen en valt circa 30 mm. Mogelijk valt in Zeeland zelfs 40 mm, een halve maandsom! De middagtemperatuur ligt tussen 2 en 5 graden. Aan het eind van de middag stijgt de temperatuur weer naar zo’n 7-10 graden.

Wind

In de vroege ochtend waait er dinsdag nog een matige tot vrij krachtige noordoostenwind, 4 à 5 Bft. Aan zee is de wind krachtig tot hard en op de Wadden mogelijk stormachtig, windkracht 8. Daarbij is kans op zware windstoten van 75-80 km/u. De wind maakt het waterkoud. In de tweede helft van de middag draait de wind naar een (zuid)westelijke richting en dan stroomt er zachtere lucht het land binnen. De wind neemt dan wel in kracht toe; 5-7 Bft. met kans op zware windstoten van rond 75 km/u.

Bron: Weeronline


Foto: Digitaal Dagblad