Denk mee over het College Werk Programma (foto’s)

mainImage
Denk mee over het College Werk Programma (foto’s)

In september worden er 3 bijeenkomsten voor de inwoners van Rijswijk georganiseerd om mee te denken over het College Werk Programma. Zo worden er belangrijke keuzes gemaakt, die de komende jaren gaan spelen in Rijswijk.

Het college van burgemeester en wethouders heeft alle opmerkingen en suggesties verwerkt naar aanleiding van een eerder gehouden samenlevingsbijeenkomst op 16 mei. Een online enquête over de ambities zorgde ook voor belangrijke informatie.

Om Rijswijkers te betrekken bij belangrijke keuzes die gemaakt moeten gaan worden, werden inwoners, maatschappelijke instellingen en bedrijven uitgenodigd op de 1e bijeenkomst in Herberg Vlietzigt, om samen met het college de laatste puntjes op de i te zetten voordat het CWP definitief wordt vastgesteld.In dat kader werd er gediscussieerd over

.... In de Bogaard, kleiner maken en gedeelten omvormen naar woningen of alle ruimtes behouden voor winkelen.

.... gevolgen niet willen werken, strafkorting op uitkering of stimulerende maatregelen.

Verder passeerden in het kort verschillende uiteenlopende onderwerpen. o.a. het parkeren, straatverlichting, sociale cohesie, buurtwerk, toewijzing ruimte sociale doeleinden en meer de revue.In het tweede gedeelte werd er gestemd over "aan welke 3 ambities geld uitgeven ?" Door de bezoekers werd gekozen voor Veiligheid, Groen en Wonen.

In het slotwoord kwam naar voren dat de verschillen groot kunnen zijn, en in sommige gevallen het budget beperkt, maar dat toch naar een compromis gezocht moet worden.

Er zullen nog 2 bijeenkomsten ( Steenvoorde en Oud-Rijswijk ) volgen.

6 september (Steenvoorde), locatie Best Western plus Grand Winston Hotel,

12 september (Oud-Rijswijk), locatie De CompagnieTekst en foto’s: Wim Mecksenaar


Foto: Digitaal Dagblad