Rijswijks Dagblad | ‘Dementie en muziek’ centraal bij Alzheimer Café Rijswijk

‘Dementie en muziek’ centraal bij Alzheimer Café Rijswijk

mainImage
‘Dementie en muziek’ centraal bij Alzheimer Café Rijswijk

Op iedere laatste dinsdag van de maand is er in Wijkcentrum Stervoorde een Alzheimer Café Rijswijk. De laatste van dit seizoen is aanstaande dinsdag 26 juni. De avond staat dan tussen 19.00 en 21.30 uur in het teken van het effect en belang van muziek op/voor mensen met dementie.

Muziek raakt mensen in het hart en brengt ze in beweging. Dit geldt zeker voor mensen die aan dementie lijden. Zij hebben vaak baat bij muziek, de melodieën roepen herinneringen op. Muziek verdwijnt als laatste uit het geheugen. Te gast op 26 juni is Cunera van Heerden, muziektherapeut. Zij vertelt meer over de invloed die muziek heeft op dementie.

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen maar ook niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 56 of via [email protected].


Foto: Digitaal Dagblad