Cursus sterrenkunde in bieb Rijswijk; Maak kennis met het onmetelijke heelal

mainImage
Cursus sterrenkunde in bieb Rijswijk; Maak kennis met het onmetelijke heelal

Sterrenwacht Rijswijk organiseert in de bibliotheek in Rijswijk een tweedaagse basiscursus sterrenkunde. Op 14 en 28 mei (19.45 – 22.00 uur) nemen amateurastronomen van de Sterrenwacht u mee op reis naar het eind van het waarneembare heelal.

De basiscursus sterrenkunde van Sterrenwacht Rijswijk is al jaren enorm populair. In verband met de grote belangstelling verzorgt zij die dit jaar in de bibliotheek aan de Generaal Eisenhowerplein 101. Op deze avonden is het niet mogelijk buiten waarnemingen te doen. Daarom krijgt iedere cursist na afloop van de tweede avond een gratis entreekaart voor een bezoek aan de sterrenwacht. Daar kunt u iedere eerste en derde (heldere) vrijdagavond van de maand terecht, behalve in de zomermaanden. U vindt de sterrenwacht aan de Petronella Voûtestraat 389-A in Rijswijk.

In de cursus leert u onder meer over telescopen, ons zonnestelsel, het heelal, deepsky, neutronensterren en zwarte gaten.

U kunt zich inschrijven voor deze cursus op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek. Op www.sterrenwachtrijswijk.nl vindt u uitgebreide informatie over de Rijswijkse Sterrenwacht.

Foto: Telescopenveld Snow View Lodge © Ted Pennings


Foto: Digitaal Dagblad